Navigáció
Hirdetések
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 40
Legújabb tag: tizedes
Üdvözlet
Üdvözlünk a fúvószene világában, az AEROFON Egyesület honlapján! Köszönjük, hogy meglátogatsz minket! Szereted ezt a zenei stílust? Akkor olvass híreket lent, nézd meg a videókat vagy nézegess több száz fotót a galériában. Jó szórakozást!
Szeptemberi hirek Lacaj, 06. 09 16

Kedves Egyesületi Tagok, Zenészek, Szülők, és Támogatók!

 

Indulatokkal, konfliktusokkal, és gyásszal teli időszak áll mögöttünk, amelyet nem tudtunk látható és belső, láthatatlan, de sajgó sebek nélkül átvészelni. Ezek után jól jött a nyár, a mérlegelésre, elmélkedésre.

Az újrakezdés, megújulás jegyében tájékoztatom az AEROFON tagságát a következőkről:

  • Az AEROFON Egyesület továbbra is kiemelt feladatának tekinti városunk fiatal (fúvós)zenészeinek támogatását.
  • Az Egyesület számláján változatlanul rendelkezésre állnak azok az összegek, amelyeket az elmaradt rendezvényeink miatt halmozódtak fel. Ezeket mindenképpen zenés rendezvényekre fordítjuk, de (megfelelő partner és szakmai program esetén) továbbra is nagyon szívesen költenénk zenészeink munkájának megkönnyítésére, szakmai fejlődésük biztosítására.
  • Az Egyesület vezetése jelenleg is több zenei projekt megvalósításán dolgozik, ezek között van pl. egy jótékonysági koncert, mellyel a macedón árvíz és az olaszországi földrengés áldozatainak szeretnénk segíteni. Azok a zenészek, akik szeretnének csatlakozni, jelentkezhetnek email-ben.
  • Az Egyesület vezetése kézzel fogható közelségben látja egy (hivataltól, intézménytől, politikától) független zenekar megalapításának lehetőségét. Az új csapatnak az AEROFON biztosít bel- és külföldi fellépéseket, szakmai és anyagi támogatást, valamint az Egyesület Kottatárának korlátlan használatát.  Azok a zenészek, akik szeretnének csatlakozni, jelentkezhetnek email-ben. Saját hangszer nem feltétel.

Összes kedves zenész barátunknak intrikától és kicsinyességtől mentes, felszabadult, örömteli, muzsikálást és sok sikert kíván:

 

Herbszt László

elnök

Az AEROFON csatlakozott a MACI kampányhoz Lacaj, 11. 08 16

maci

NYÍLT LEVÉL Lacaj, 10. april 16

Tisztelt Igazgatónő!

 

A tegnapi napon értesültünk a III. Nagy Tavaszi Koncert technikai okokból történő elmaradásáról.

Mivel a gyerekek nem csak kötelező zeneiskolai óraként készültek a koncertre az elmúlt hetekben, hanem azon jóval túlmutatóan, heti háromszor másfél-két órás próbával, 2 teljes szüneti napon történt próbával, otthoni gyakorlással, tehát szabadidejük jelentős részét is a felkészüléssel töltötték, kérem, legyen szíves hivatalos indokolást adni a koncert elmaradásának okáról. Mi lehet az a technikai ok, mely nem teszi lehetővé a koncert megrendezését? A helyszín rendelkezésre áll, a technikai feltételek adottak, a zenekar próbál, készül, a közönség szervezés alatt. Semmilyen szervezési, tudásbeli, technikai akadálya nincs a koncert megtartásának.

 

A gyerekek a szabadidejük és energiájuk mellett a lelküket is beletették a koncert előkészületeibe, fontos volt nekik.  Pedagógiailag - de ezt Ön gyakorló pedagógusként bizonyára jobban tudja, mint én - a gyerekek munkáját, lelkesedését így megtörni, talán egy életre szóló negatív élményt szerezni nekik, csak nagyon indokolt esetben lehet. Nem tudom, hogyan motiváljam a gyerekem egy következő ilyen nagy eseményre, ha azt látja, hogy hiábavaló volt a munkája. Sok gyerek pont abban a korban van, amikor egy életre szóló következtetést vonhat le abból, hogy semmibe veszik a munkáját, és ennek pszichológiai következményei mellett a zenéléstől is elmehet a kedve.

 

A fentiek mellett a június 21-ei időpont egyetlen szempontból sem megfelelő a koncert megrendezésére. Nyári szünet, érettségi időszak, sok gyerek erdei iskolában van júniusban egy hétig, és egy keddi nyári napra nem lehet közönséget sem szervezni, főleg nem egy benti helyszínen lévő koncertre. Ez az időpont nem tenné lehetővé nagyon sok nem Szigetszentmiklóson vagy környékén élő rokon, ismerős részvételét sem, hiszen munkanap, csakúgy, mint a másnapi. De ez most sokadlagos kérdés.

 

Az igazi kérdés az, hogy milyen indok miatt történik ez a gyerekeinkkel.

 

Válaszát előre is köszönöm!

 

Üdvözlettel:
Komáromi Ágnes és Kovács József"

III. Nagy Tavaszi Koncert Lacaj, 07. februar 16

nemkoncert...Ágnes Komáromi Ezzel a szöveggel osztottam meg az értesítést az előbb, mint zenekaros szülő: "Az előre nem látott technikai okok részletezése helyett felhívnám a figyelmet a modern színvilágra, grafikára, a piros szín olvashatóságára a barnán, és még a macska is fel van mászva a fára. (Kommentbe mindjárt ideteszem az eredeti plakátot a kellő disszonancia kedvéért...) 
Ja, a gyerekek (és az ő lelkük), akik készülnek hetek óta, beleértve az egész napos próbákat a tavaszi szünetben is (a felnőtteket most hagyjuk, ők kibírják), pont le vannak szarva. Végül is, nem róluk szól(t volna), á, dehogy, hogy is jutna ilyen egy pedagógus eszébe. Gyerekek, ugyan már... a helyi sakkjátszma bármikor feláldozható parasztjai...
És még egy fontos pont. Álmomban a szövegben a "Zeneiskola" és a "sajnálattal" szavak között a "Fúvószenekara" szó nem szerepelt, illetve a vége felé a "szervezők" szó helyett valami egészen másik szó volt olvasható... 

József Kovács Tulajdonképpen arról van szó, hogy valakiknek nagyon szúrja a szemét valaki, aki elkezdte komolyan menedzselni a zenekart, ami úgy a zeneiskoláé, hogy a tagok csak kb. egyharmada jár a zeneiskolába. Hozzáteszem, sajnos. Én nagyjából három éve követem a zenekar munkáját, és azt látom, hogy nem nagyon érkeznek új tagok az iskolából. A nagy felháborodás helyett inkább ezen kellene változtatni, és akkor még érteni is vélném az egészet. Hogy ennek mi lehet az oka, azt nem tudom. Visszatérve a koncert elmaradásához, hánynom kell az ilyen "technikai okok" baromságoktól és a sunyi mellébeszéléstől. Ezt a koncertet fél éve kezdték el szervezni, valahogy sehol nem láttam azokat az embereket, akik most keresztbe tettek ennek az egésznek. Az időzítés tökéletes volt, nem hagyva időt az igazi szervezőknek már semmire. Az új időpont kijelölése pedig vagy a teljes hozzá nem értésről vagy a végtelen cinizmusról szól. Nagyon szomorú vagyok, látva a most kárba vesző munkát, amit ezek a gyerekek beletettek ebbe az egészbe, és itt most gondoljunk a többi fellépőre is, akik, valószínűleg ugyanolyan lelkesen készültek erre az estére. Vajon rájuk gondolt valaki, amikor leállították ezt az egészet? Na, mindegy, úgy látom, ezt már megette a fene. Attól félek, hogy szét fog hullani a zenekar, aminek mellesleg tavaly ősszel volt a 10 éves jubileumi koncertje. Mégegyszer, végtelenül szomorú vagyok.

Egy másik hozzászólás a zeneiskola posztja alatt: "Az előre nem látott technikai okokat inkább nem részletezve üzenném a zeneiskola "vezetőségének" hogy gratulálok!
Remekül sikerült sutba dobniuk majd' fél évnyi munkánkat (nekünk, a zenekarnak), majd 
ismét remek érzékkel rátapintva a szóbeli érettségikkel egyező időpontra tenni a koncertet(hoppá, spoiler), biztosítva, hogy semmiképpen ne vehessek részt a rendezvényen, melyre időmet és energiámat nem spórolva készültem! (és ezzel nem vagyok egyedül!!!)
Még egyszer, gratulálok!"


Gutenstein - 2016 Lacaj, 17. oktober 15

Kiemelt fontosságú, jókedvre derítő, motiváló, dokumentumot hozott tegnap az "e-postás": A Gutenstein polgármestere Herr Michael Kreutzer által alárírt 2016 évre szóló kulturális megállapodást, .....

AEROFONIA 2 Lacaj, 30. 08 15

Gutenstein

A GEO Együttes támogatása Lacaj, 14. 08 15

"Az igazi barátsághoz az szükséges, hogy az egyik fél olyan támogatást nyújtson, amire a másiknak abban a pillanatban szüksége van..." (Bereczkei Tamás)

Megfogadtuk a jó tanácsot, megkérdeztük Milánt, mire van szükségük....

(katt a "Részletek"-re a folytatáshoz!) 

AEROFONIA Lacaj, 22. julij 15

AEROFONIA

Gyorsjelentés 2015. január - június Lacaj, 04. julij 15

Eltelt az év első fele, úgy gondolom, itt az ideje egy rövid összefoglalásnak, mivel igen csak hasznosan töltöttük az időt, véleményem szerint.

Kattints a "Részletek"-re a folytatáshoz!

AEROFON Kottatár Lacaj, 05. junij 15

Az AEROFON Egyesület elkötelezett a szerzői jogok védelmének területén, ezért kottatárunkat hivatalos forgalmazóktól vásárolt, vagy legálisan letölthető kottákból építjük. 

 

Kottatárunk tartalma a "Részletek"-re kattintva olvasható!

AEROFON Hangszertár Lacaj, 21. maj 15

Az első (adományként hozzánk került) hangszerrel letettük a tervezett hangszertár "alapkövét". Remélem mielőbb további instrumentumokkal bővülünk.

Ha többet akarsz tudni, katt a "Részletek"-re

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Partnereink:

City page theme style by Frosty Orginal theme by Si-Fuion